Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Benjamin

Pages: [1]
1
Parts, Service, Maintenance & Repairs / Dead Channel: Fuses?
« on: May 04, 2007, 03:38:47 PM »
UPDATE: It looks like it may be tech-time for my old Rhodes. I changed the fuse and had my channel back, until this afternoon. Same channel is out again, and I'm guessing I blew another fuse. Anyone else experience a constant fuse-blowing situation with their suitcase? Also, while holding a mic cable connected to a computer interface, I got some electric shocking from touching the outside of the power amp (i.e. screws). Not sure if this is related somehow, but leaking electricity seems to bother me more than fuses. Sound common?

2
Parts, Service, Maintenance & Repairs / Dead Channel: Fuses?
« on: April 24, 2007, 02:16:37 PM »
A big thank you all around for the replies.

Got in there this afternoon, and sure enough one of the fuses was fried. I'll be heading to the hardware store tonight for a replacement. Simple fix, thank god!

Ben

3
Parts, Service, Maintenance & Repairs / Dead Channel: Fuses?
« on: April 24, 2007, 10:52:06 AM »
Thanks for all the advice folks, I'm having a tech friend of mine (not a Rhodes expert) come over and help me not kill myself. I'll let you know how it turns out. Thanks again!

Ben

4
Parts, Service, Maintenance & Repairs / Dead Channel: Fuses?
« on: April 23, 2007, 05:42:30 PM »
Hi guys,

    Wonderful forum! I have a general tech question about an 88-key suitcase Rhodes with what seems to be a dead channel. The model number is FR7710 on the suitcase (and the top has the horizontal sliders for treble/bass, knobs for vibrato control, etc.).
   
    First, initial problem was a strange sounding vibrato. Investigated and found my right speaker not working (whether vibrato is on or not); right front speaker, facing my knees. Strange sound was apparently just "on-off" instead of left-right. Haven't checked speakers on other side of cabinet.

     Second, tried to narrow down the problem area (I'm not a tech, I should say at this point). 1.) Stereo headphone jack on suitcase works, but only left channel. 2.) Preamp output on suitcase, both channels, work fine. Further, vibrato works fine when recording direct from both preamp channels (i.e. swings from left to right as expected). 3.) Tried out the "power amp inputs" by plugging in a separate sound source via 1/4inch...Channel A, nothing...Channel B, works fine. CONCLUSION; dead channel in the power amp?

    I've read some horror stories about people touching capacitors in these forums and though I can solder fairly well, I'm a little skittish about opening it up.
    Any thoughts would be helpful, r.e. is my conclusion correct? Could it be something else?
    Does this sound like an expensive repair job, or an especially tech-heavy one?

Most importantly, thanks for a wonderful forum. I've owned Rhodes pianos twice in my life and would have killed to have access to such great info and community back then.
   
Thanks,

Ben

EDIT: Finally found this http://ep-forum.com/smf/index.php?topic=594&highlight=channel+power+amp
-sounds identical, only other channel. So, obviously, I'd love to just change a fuse and be back in business. And I'll change my question: Any danger in unscrewing the power amp, looking for a fuse, changing it (if needed), and not touching anything menacing-looking in the process?

Pages: [1]